• Redaksjonen

Fordømmelse av Koran-brenningen i Kristiansand 16.11.19


En rekke medieplattformer har skrevet om hendelsen i Kristiansand ettermiddagen til lørdag den 16. november 2019.


Organisasjonen Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN) hadde organisert en anti-islam-demonstrasjon, og hadde intensjon til å brenne Den Hellige Koranen, men fikk ikke tillatelse til dette av politiet. En motdemonstrasjon hadde møtt opp. Tidligere SIAN-leder Arne Tumyr valgte i stedet å kaste Koranen. Øyeblikkelig etter kastingen satte organisasjonens leder Lars Thorsen fyr på Koranen, og det ble reagert med vold fra muslimske motdemonstranter. Det endte med at politiet trakk seg inn for å stanse volden, og opplegget ble avsluttet.


Rafida Norge fordømmer handlingen, men understreker det essensielle i metodologien til Profeten og hans Familie (fred være med dem) i forhold til ikke-voldsprinsippet og taklingen av ideologiske forskjeller gjennom dialog og debatt.


Det er beretninger som eksplisitt nevner blasfemi-hendelser begått i tider der Profeten (Gud velsigne ham og hans familie) var statsleder og hans islamske stat var på toppen av dets styrke, men likevel ikke beordret straff på blasfemikeren. Ett eksempel på dette er hendelsen som refereres til som Torsdagskatastrofen, da Profeten var dødssyk og ba de tilstedeværende å bringe ham skrivemidler så han kunne skrive en bok som ville beskytte muslimene fra villfarelse og splittelse. Hykleren Umar bin Khattab (Gud forbanne ham) reagerte med å si at Profeten hallusinerer, og med det implisere at Profeten var gal - fordi han ikke ønsket boken skrevet.


Rafida Norge ser likevel frem til å møte islam-skeptiske stemmer til debatt rundt spørsmål knyttet til deres påstander om islam og Profeten Mohammed (Gud velsigne ham og hans familie). Det er gjennom at partene i en konflikt møter hverandre med ord og menneskelighet, at man unngår vold, ikke ved å skyve konflikt-temaer som ild under teppet.