• Basel Kadem

Idoliseringen av diktatorer


Foto: Privat.

En illusjonistisk muslimsk trend


I 1400 år har denne trenden vært mest fokusert hos den selv-påståtte ‘sunni’ konvensjonen, i form av helliggjøring av kalifer, pøbler, krigsherrer og deres assosierte som myrdet Profeten og hans Familie og kapret islam av politiske og personlige formål.


Etter likvideringen av det iranske regimets Rambo-figur, Qasem Solemani, har denne smittsomme trenden vist sin uheldige befestelse hos den gjennomsnittlige sjiamuslim. “Måtte Gud nåde ham. Måtte Gud godta våre martyrer.” Dette er få ord som sirkulerer på sosiale medier.


Irans regime har kapret sjiisme


Solemani var en kommandør i Irans revolusjonære gard, og hans hovedoppgave var å implementere iranske interesser i Midtøsten, spesielt i Irak. Dette inkluderte rekruttering av frustrerte sjiaer undertrykt av de arabiske regimene og utnytting av dem til å fremme iranske agendaer, så vel som å bruke Al-Qaeda for å destabilisere Irak. Dette for å ikke nevne stilltiingen av sjiaer og reformistiske lærde kritiske til regimet. Han var en terrorist hvis handlinger for det meste drepte uskyldige.


Solemani var en tjener av Khamenei. Hans motstand til IS var politisk motivert, ikke religiøs. Han var lojal til den ekstreme Wilayat-ul-Faqih teorien implementert av panteisten Khomeini, som blasfemisk uttalte at å beskytte hans selv-påståtte islamske republikk er viktigere enn å beskytte den 12. Imam (fred være med ham). Khomeini, Khamenei og deres disipler har kapret sjiisme for å promotere en falsk ideologi som bærer dets navn for å villede sjiamuslimske masser til å adoptere den, sverge troskap til deres regime og få dem til å fremme iranske agendaer. De har misbrukt elementer i sjiaislamsk troslære for å kaste sjiaer inn i konflikter som ikke er deres hovedkamp, som har fått elver av sjiablod til å renne helt forgjeves og rettet den mainstreame fokusen blant sjiaer vekk fra deres sanne plikter i okkultasjonstiden til vår 12. Imam (fred være med ham). Palestina-kampen er én av disse, selv ved - utrolig nok - fraværet av bevis om noen spesifikk hellighet for Jerusalem i sjiamuslimsk tradisjon. Den sionistiske entiteten og Sykes-Pycot inndelingen av Midtøsten gjennom kunstige geografiske grenser, er en annen sak.


Det rettmessige troskap


Fordømmelsen av Irans regime og dets disipler er på ingen måte støtte eller rettferdiggjøring for amerikansk imperialisme og pro-amerikanske regjeringer i Europa og andre steder. I slike bekymringsfulle tider er det viktig å ha ens hode klart og ikke sympatisere med terroristiske krefter eller sverge troskap til dem. Det eneste rettmessige troskapet er til vår 12. Feilfrie Imam (fred være med ham), som det er lovet vil etablere den Guddommelige regjering og rense jorden fra undertrykkelse og tyrannerske ledere, fra Khamenei og falske religiøse rekvisitter til Wall Street baroner og arvtagerne til den britiske kolonialismen.